3.18.2-Macaroons.png

Serveertips

Serveertips Latte Macchiato

Sinaasappel Latte


Maak een Buisman Latte Macchiato en voeg hieraan een scheutje sinaasappellikeur (Grand Marnier of Cointreau) toe. Lekker met een toef slagroom en chocoladeschaafsel. Garneer het glas met een schijfje sinaasappel.
Buisman Bekroonde Latte


Schenk een eetlepel amandelsiroop in een groot glas. Maak vervolgens uw Buisman Latte Macchiato zoals op de verpakking staat, maar gebruik een dubbele hoeveelheid poeder en water. Leg een bitterkoekje of een amandelkoekje bovenop het schuim. Extra lekker! Leg bovenop het schuim in plaats van een bitter- of amandelkoekje een ‘macaron de Paris’ (bijvoorbeeld een groene met pistache, een witte met vanille of een lichtbruine met koffie).
Buisman Latte Blanche


Maak uw Buisman Latte Macchiato zoals op de verpakking staat, maar gebruik een groot glas en een dubbele hoeveelheid poeder en water. Klop slagroom stijf en spuit een grote toef slagroom op de Latte Macchiato. Schenk voorzichtig een scheutje chocoladesaus op de slagroomtoef en druk bovenin een chocolade koffieboontje.
Buisman Bananashake


Schep zes ijsblokjes en een halve banaan in een blender of keukenmachine. Maak uw Buisman Latte Macchiato zoals op de verpakking staat, maar gebruik een groot glas en een dubbele hoeveelheid poeder en water. Schenk de koffie bij de banaan en ijsblokjes. Meng het geheel tot een gladde shake en schenk deze terug in het glas. Serveer met twee dikke rietjes.

Serveertips Cappuccino

Cappuccino ijscoupe


Klop twee eidooiers, 75 gram witte basterdsuiker en 5 gram vanillesuiker licht en schuimig. Voeg al roerend 250 ml volle melk toe. Klop 1,5 dl slagroom bijna stijf. Meng de slagroom met de rest van de ingrediënten en voeg twee zakjes Buisman Cappuccino toe. Draai het mengsel 40 tot 50 minuten in de ijsmachine of leg het in de vriezer en roer het ijs gedurende een uur elke 10 minuten door. Het ijs is klaar als het voldoende stevig is. Serveer met wat karamelsaus en een toef slagroom.
Macarons


Klop drie eiwitten met 75 gram kristalsuiker stijf en voeg daarna een eetlepel Buisman Cappuccino toe. Roer het geheel en maak met een spuitzak ronde schuimpjes met een doorsnede van 2 tot 3 cm op een met bakpapier bekleed bakblik. Plaats het geheel een uurtje in de oven op 110ºC. Klop 50 gram zachte boter met vijf eetlepels poedersuiker en een eetlepel cacaopoeder tot een romige crème. Spuit de crème tussen twee macarons.
Buisman Cappuccino After Eight


Bereid Buisman Cappuccino zoals het op de verpakking staat. Spuit er een toef slagroom op en steek er twee After Eight chocolaatjes in. Extra lekker! Leg twee pepermuntkussentjes in de mok en bereid Buisman Cappuccino zoals het op de verpakking staat. Door het roeren lossen de kussentjes op.
Buisman Hazelnootje


Bereid Buisman Cappuccino zoals het op de verpakking staat. Neem een volle eetlepel uit een pot hazelnootpasta en roer hiermee in de koffie, zodat de hazelnootpasta oplost.

Serveertips Café au Caramel

Buisman Chocotroef


Bereid Buisman Café au Caramel zoals het op de verpakking staat. Spuit er een flinke toef slagroom op, bestrooi de koffie stevig met cacaopoeder en steek er een kletskop in. Extra lekker! Roer twee theelepels Buisman Hot Chocolate of cacao los met een eetlepel heet water. Roer er een klein bekertje slagroom bij en klop de slagroom stijf. Bereid Buisman Café au Caramel zoals het op de verpakking staat. Leg er met behulp van twee eetlepels een mooie bol chocoroom op en steek er een kletskop in.
Buisman Tiramello


Bereid Buisman Café au Caramel zoals het op de verpakking staat. Spuit er een toef slagroom op en strooi er wat cacao en geroosterd amandelschaafsel over. Extra lekker! Leg twee amarettokoekjes in een beker of glas. Bereid Buisman Café au Caramel zoals het op de verpakking staat en roer er eventueel een druppel amandel-essence of een eetlepel amandellikeur bij. Schenk dit langzaam op de koekjes, zodat de koffie in de koekjes trekt. Spuit er een toef slagroom op en strooi er wat cacao en geroosterd amandelschaafsel over.

Serveertips Hot Chocolate

Buisman Dubbelchocola


Bereid Buisman Hot Chocolate zoals het op de verpakking staat. Spuit er een toef slagroom op. Schaaf met een kaasschaaf mooie chocoladekrullen van een reep pure chocolade en gebruik ze als decoratie.
Buisman Chocolate Macchiato


Maak Buisman Koffie Verkeerd zoals het op de verpakking staat in een hoog glas. Maak een half kopje chocolademelk van Buisman Hot Chocolate en schenk dit over de bolle kant van een lepel in het glas bij de Koffie Verkeerd.

Extra

Verkoelende ijskoffie


Bereid een dubbele hoeveelheid van uw favoriete Buisman koffie. Meng de koffie met twee bolletjes vanille-ijs en vier ijsblokjes in een blender tot een verfrissende ijskoffie. Schenk het mengsel in een glas en voeg twee extra ijsblokjes toe voor nóg meer verkoeling.

Classic Aroma recepten

Krachtige koffie met Buisman Classic Aroma


Gebruik één vol theelepeltje voor 8 kopjes koffie. Wordt uw koffie iets té pittig? Dan gebruikt u gewoon wat minder koffie.
Deze krachtige smaakmaker is niet alleen te gebruiken voor in de koffie, maar ook voor in sauzen, stoofpotten en andere gerechten.
Buisman Classic Aroma - Buisman Rundvleespannetje


Buisman Rundvleespannetje - met dank aan Lutina Verzuu Voor 8 personen: Ingrediënten: 2 theelepels Buisman Aroma 1 kilo runderpoulet 2 rode uien (in ringen) 6 teentjes knoflook kleingesneden 2 rode paprika's (in reepjes) 2 eetlepels zoetzure zilveruitjes 2 verse tomaten of gedroogd (in blokjes) 1 flesje bockbier 20 ml zoete ketjap (sojasaus) 2-3 rode pepers (fijngesneden) 1 plakje ontbijtkoek (in stukjes) 2 runderbouillonblokjes Een halve theelepel van de volgende kruiden: koriander, laurier blad of gemalen, foelie, kardemom, kruidnagel (of 2 hele kruidnagels), dragon, selderij blad gedroogd. Maïzena (om te binden) Bereidingswijze: Meng het Buisman Classic Aroma, de ketjap en het bockbier. Voeg nu alle andere ingrediënten toe en meng het geheel goed door elkaar. Laat het een nacht in de marinade staan. Haal de pan 's morgens uit de koelkast en laat het in een uurtje op kamer temperatuur komen. Dan mag het de slowcooker in voor 8 à 10 uur. Lekker met een bloemkool-knolselderij puree erbij.

3.22.1-Tropische-smoothie.png
3.20.1-Dubbel-chocola.png
3.18.3-After-eight.png
3.17.1-Sinaasappel-Latte.png
3.19.1-chocotroef.png
3.18.1-Cappuccino-ijscoupe.png